Hvordan finne drømmejobben?

Finn drømmejobben Alle jobbsøkere besøker finn.no og NAV, men ikke alle stillinger legges ut her. Vi gir deg tipsene på hvordan du kan finne din drømmejobb.

Det første en jobbsøker bør gjøre er å kartlegge hvilken bransje samt hvilken type jobb en er ute etter. Ikke begrens deg! Finn ut om du kan bruke din kompetanse på flere områder - er du for eksempel utdannet lærer er du kvalifisert til mer enn å bare undervise. Opprett jobbagent på de største portalene og ikke vær for spesifikk når du velger søkekriterier. Vær åpen for at du kan bruke din kompetanse på ulike arenaer. Ofte er det tilfeldigheter som oppfyller karriere-drømmen.

Neste skritt er å oppsøke de jobbene man kan tenke seg. Gjør litt research og finn ulike firmaer du ønsker å jobbe for. For eksempel er det mange arbeidsplasser som benytter seg av egne websider når de utlyser stillinger. Her er det viktig å følge med, eventuelt registrere en CV dersom det er mulig. Husk å tilpasse din CV til firmaets profil. Finnes ikke et slikt alternativ kan det være lurt å sende en åpen søknad med informasjon om hvorfor du vil jobbe akkurat der. Er søknaden attraktiv vil du kanskje bli vurdert så snart en stilling åpner seg.

En tredje mulighet er å oppsøke headhuntere og vikarbyråer. Slike byråer har ofte kontakt med en bred rekke firmaer og er alltid interessert attraktive kandidater. Det kan være lurt å undersøke om det finnes et byrå som er spesielt tilpasset det området du ønsker jobb innenfor.

Til slutt: Det er alltid viktig å gjøre et godt inntrykk! Knytt kontakter der det er mulig og vis deg fra en god side i enhver jobbrelatert situasjon - du vet aldri hvem du kan komme til å samarbeide med.

Lykke til med jobbjakten!